انتخاب بهترین روش ترک تریاک ، به علت آثار و عوارض پس از آن بسیار مهم می باشد. تریاک ماده ای صاف، نرم، کمی چرب و به رنگ طلایی تا قهوه ای روشن می باشد. این تریاک قابل کشیدن یا خوردن می باشد و در زمان کشیدن دارای بوی تند و شیرین است. وقتی تریاک کشیده شده مقداری از آن در وافور باقی می ماند، به آن سوخته ی تریاک گفته می شود و غلظت مورفین سوخته ی تریاک بیشتر از تریاک معمولی است. اگر سوخته ی تریاک را با آب مخلوط کرده و بجوشانند تفاله ی تریاک به دست می آید که شبیه به تکه های کوچک زغال هستند و دارای کمی مورفین می باشند.

بیشتر بخوانید : علائم اعتیاد به تریاک

ترک به علت تاثیراتی که تریاک بر بدن دارد، ممکن است با انگیزه ی کافی صورت نپذیرد. به طور طبیعی تریاک که منبع اولیه و اصلی در تهیه ی مورفین است، برای کاهش درد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو بسیاری از افراد به علت خاصیت ضد درد بودن آن، گرایشی به کنار گذاشتن این ماده ی مخدر ندارند. در واقع تاثیرات مخرب تریاک خود را پشت خاصیت آرام سازی و ضد درد بودن آن مخفی می کند و این مسئله باعث می شود که فرد به آثار منفی آن توجهی نداشته باشد و همین امر فرآیند ترک تریاک در فرد را با مشکلاتی مواجه می سازد.

ترک تریاک و نشانه های آن

در ترک تریاک سندرم محرومیت معمولا طی ۴ تا ۱۲ ساعت پس از قطع مصرف یا اخرین مصرف تریاک ظاهر می شود، در طی ۴۸ ساعت به اوج خود می رسد و پس از یک هفته کاهش می یابد. ولی بعضی از علائم ممکن است تا ۶ ماه باقی بمانند. به علاوه حالاتی چون بی خوابی، افزایش خوابREM در غیاب مصرف چنین موادی تا چند هفته پایدار باقی خواهد ماند. از این رو سندرم محرومیت در مورد مواد مختلف، زمان شروع و پایان متفاوتی دارد. در مورد مواد طولانی اثر مانند تریاک سندرم های ترک طولانی اما به صورت خفیف رخ می دهد.

ترک تریاک باعث نمایان شدن نشانه های زیر میشود:

بیشتر بخوانید : خماری تریاک

اغلب این نشانه ها زمانی ظاهر می شوند که فرد به صورت ناگهانی مصرف تریاک را قطع کند. در کنار این عوارض جسمانی، وابستگی روانی به این ماده نیز فرد را تحت فشار بسیاری قرار می دهد. این وابستگی روانی به معنای اجبار درونی برای جستجوی مواد و بروز رفتار های خاص برای به دست آوردن آن است.

روش ترک تریاک

از گذشته تا کنون برای ترک تریاک از داروهای گوناگونی استفاده می شود. یکی از این داروها که در گذشته بسیار مورد مصرف قرار می گرفت، متادون می باشد. اما امروزه به علت خاصیت اعتیاد آوری این دارو استفاده از آن توصیه نمی شود. با این وجود مصرف داروی نالوکسون برخلاف متادون به اعتیاد منجر نمی شود و برای درمان اوردوز نیز مورد استفاده قرار می گیرد. به صورت کلی مصرف اینگونه داروها و یا داروهایی اعم از بوپرنورفین باید تحت نظر پزشک و یا روانپزشک صورت گیرد تا در صورت آشکار شدن نشانه های اعتیاد از مصرف آنان جلوگیری شود و اثرات و آسیب های آنان کنترل شود.

بیشتر بخوانید : ترک تریاک در کمپ

در روش ترک تریاک همه ی انواع مداخلات اعم از روان درمانی فردی، رفتار درمانی، روان درمانی شناختی، خانواده درمانی، گروه های حمایتی و تعلیم مهارت های اجتماعی مفید هستند. در مورادی که مراجع در مهارت های اجتماعی و یا در ویژگی های فردی مشکل دارد درمان های فردی و گروهی مفید می باشند و زمانیکه مسئله فرد در بستر خانواده شکل گرفته باشد، خانواده درمانی نقش بسزایی دارد. مرکز پیروان همت، با کمک گرفتن از خانواده درمانگران و روانشناسان و روان پزشک ماهر بهترین روش ترک تریاک را انتخاب میکند و سعی دارد تا روند ترک تریاک را سهولت و سرعت ببخشد.

تریاک در دانشنامه ویکی پدیا

۴.۹/۵ - (۱۷ امتیاز)

2 پاسخ

  1. برای کاهش درد سرطان بدون اطلاع تریاک مصرف کردن داخل کپسول
    الان باید چطور اقدام به ترک کرد؟؟

    1. دوست عزیز
      لطفا با شماره ۰۹۱۰۷۵۸۹۸۸۴ تماس بگیرید مشاور مجموعه راهنماییتون میکنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonبرای مشاوره رایگان کلیک کنید