معمولا تمامی افراد راجب مواد مخدر شیشه می دانند اما ممکن است که درباره ترک شیشه اطلاعی نداشته باشند و ندانند که چگونه باید این کار را انجام داد. ما در ادامه این مقاله شما را با ترک شیشه و مدت زمان ترک آن آشنا خواهیم بنابراین ما را تا ادامه این مقاله همراهی کنید.
مدت زمان ترک اعتیاد شیشه چند وقت طول می کشد؟
همانطور که می دانیم ترک مواد مخدر ها از جمله مواد مخدر شیشه شامل چند مرحله است که با مرحله ریکاوری آغاز می شود و با مرحله توان بخشی به پایان می رسد اما شاید برای شما سوال باشد که ریکاوری چیست در واقع ریکاوریی کردن فرد معتاد به این معناست که به افراد کمک می کند تا بر مشکلات سوء مصرف شیشه یا متامفتامین از طریق سم زدایی و درمان های رفتاری غلبه کنند.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که در طی این مراحل ممکن است فرد با تا حدی علائم خماری شیشه را هم داشته باشد. اعتیاد به شیشه یک بیماری مغزی است که می تواند ترک موفق را به خطر اندازد. افراد در حال بهبودی از اعتیاد به شیشه یا متامفتامین باید متعهد شوند که در تمام زندگی خود هوشیار بمانند. اما اگر بخواهیم بدانیم که به طور دقیق مدت زمان ترک شیشه چقدر است می توانیم موارد زیر را بررسی کنیم.
۲۴ تا ۷۲ ساعت پس از آخرین بار مصرف : در این زمان بیمار به شدت احساس خستگی می کند و بیمار نیاز به خواب بیشتر دارد و دچار افسردگی می شود. در این زمان باید مراقب بروز نشانه های اضطراب شدید و حمله هراس یا فکر کردن به خودکشی بود و احساساتی مانند بدبینی یا توهم را حتما به پزشک متخصص گزارش داد.
هفته اول : ولع شدید و غیر قابل کنترل به مصرف شیشه یک هفته پس از آخرین مصرف شروع می شود. احساس نا امیدی ، نوسانات خلقی ، اضطراب ، تحریک پذیری ، خستگی و آشفتگی و اختلالات خواب و اختلال در گردش خون ، درد و سردرد در این مدت بسیار شایع است. همچنین بیماران در این مدت گرسنگی شدیدی را احساس می کنند و وزن خودشان را به دلیل پرخوری به سرعت اضافه می کنند.
هفته دوم: نوسانات خلقی و افسردگی و اختلالات خواب و ولع غیر قابل کنترل به مصرف شیشه در این دوران شایع است. ممکن است علائم دیگر با شدت اندک تا چند هفته آینده باقی بماند.
هفته های سوم تا چهارم: در این دوره با توجه به روش های درمانی تجویز شده توسط پزشک متخصص حال عمومی بیمار تا حد زیادی بهبود پیدا می کند تا الگو های خواب اصلاح شود و بیمار انرژی بیشتری را در خود احساس کند و نوسانات خلقی از بین برود.
مراحل ترک شیشه چگونه است ؟
- مرحله ترک که بین روز های ۰ تا ۱۵ روز زمان لازم دارد.
- مرحله ماه عسل که بین روز های ۱۶ تا ۴۵ روز زمان لازم دارد.
- مرحله دیوار که بین روز های ۴۶ تا ۱۲۰ روز زمان لازم دارد.
- مرحله تنظیم که بین روز های ۱۲۱ تا ۱۸۰ روز زمان لازم دارد.
- مرحله قطعیت که بین روز های ۱۸۱ به بعد زمان لازم دارد.
علائم ترک اعتیاد شیشه چه زمانی بروز داده می شود؟
زمانی که یک فرد قصد ترک شیشه را دارد مدت زمان ترک شیشه یا علائم و خماری ان بستگی به شدت اعتیاد و تناوب مصرف مواد مخدر بستگی دارد. اما به طور کلی می توان گفت که علائم ترک شیشه چند ساعت تا چند روز پس از قطع مصرف شیشه یا کاهش مصرف سنگین یا طولانی مدت شروع می شود. شایع ترین علائمی که در این دوره پدید می آید شامل موارد زیر است :
- مضطرب و عصبی بودن
- افسردگی
- از بین رفتن تدریجی احساس سرخوشی و لذت ناشی از مصرف شیشه
- افزایش اشتها
- خستگی شدید و مزمن و احساس نیاز به بیشتر خوابیدن
- افزایش تعداد تنفس
- سردرد
- تعرق بدن به صورت بیش از اندازه
- خشکی و سوزش و ترک لب ها
- خشکی دهان
- بزرگ شدن مردمک چشم ها
- ایجاد لرزش در دست و انگشتان
- سیاهی رفتن چشم
- بی اشتهایی
در کنار تمامی این ها اگر بخواهیم نشانه های دیگر و علائم های ترک اعتیاد شیشه را بدانیم اولین نشانه ها پس از آخرین مصرف به اوج می رسد و باعث بروز علائم آن می شود و تا پایان هفته اول کاهش پیدا می کند و همین امر باعث می شود که فرد دچار افسردگی و روان پریشی شود اما اکثر علائم ترک اعتیاد پس از اتمام مرحله حاد و شدید در حد ثابت و اندک به مدت چند هفته دیگر ادامه خواهد داشت. علائم جسمی به سرعت کم تر می شود اما ولع و میل غیر قابل کنترل به مصرف مواد مخدر همچنان بیمار را آزار می دهد. مقابله کردن با ولع مصرف شیشه به دلیل به یاد آوردن احساس سرخوشی شدید پس از مصرف ماده مخدر بسیار دشوار است.
چه عواملی باعث شیوع مصرف شیشه می شوند؟
تبلیغات نادرست درباره تاثیر و کارایی شیشه : یکی از عواملی که باعث می شود مصرف شیشه بسیار رواج پیدا کند تبلیغات نادرست درباره مصرف شیشه است که این تبلیغات از طریق افراد سودجو به دست تمامی افراد می رسد که این تبلیغات اشتباه و نادرست شامل افزایش تمرکز ، افزایش انرژی ، لاغری مناسب ، افزایش توان جسمی و روحی است که این تبلیغات بیشتر در بین دانشجو ها رواج دارد چرا که بسیاری از آنها ه دنبال بالا بردن قدرت ذهن خود هستند و یا اینکه برای بیدار ماندن در شب امتحان از آن استفاده می کنند.
شیشه اعتیاد آور نیست : مورد دیگری که باعث می شود مصرف شیشه در بین افراد بیشتر شود این است که برخی به این فکر هستند که مصرف مواد مخدر شیشه اعتیاد آور نیست و همین امر باعث می شود که بسیاری از نوجوانان و جوانان به سمت مواد مخدر شیشه سوق پیدا کنند در کنار این ها شاید برایتان جالب باشد این را بدانید ، بیشتر افرادی که به شیشه اعتیاد دارند قبول ندارند که از یک ماده اعتیاد آور اشتباه می کنند.
عدم آگاهی نسبت به مواد مخدر جدید : این ماده مخدر با مواد مخدر های پیش از خود کاملا تفاوت دارد و مردم آن را به خوبی نمی شناختند و از مضرات و عوارض های آن آگاهی کامل نداشتند و گفته های مبلغان را مطمئن بر شناخت این ماده قرار دادند و همین امر عدم آگاهی افراد را فراهم می کند.
در دسترس بون این ماده در سال های گذشته : دسترسی راحت به شیشه عامل مهمی بود است که باعث شد به راحتی در اختیار جوانان و نوجوانان ناآگاه قرار بگیرد و آن ها را دچار اعتیاد کند. اما خوشبختانه در سال های اخیر با اقدامات گسترده نیروی انتظامی و سازمان مبارزه با مواد مخدر دسترسی به آن کمی محدود شده است.
قیمت مناسب برای خرید : در ابتدا خرید این ماده با قیمتی مناسب امکان پذیر بود. اما رفته رفته هزینه خرید نیز بالا رفت.
چگونه می توان شیشه را ترک کرد ؟
معمولا تمامی ماده های مخدر را می توان آن ها را ترک کرد اما ترک تمامی مواد مخدر ها کار چندان ساده ای نیست و احتیاج به کمک متخصص و پزشک دارد. زمانی که یک فرد کعتاد می گوید ترک موادی که استفاده می کند کار آسانی نیست ، این موضوع یعنی اینکه مدت زمان بسیاری از مواد مخدر استفاده کرده است چرا که ترک مواد مخدر ها از جمله شیشه بستگی به میزان مصرف فرد دارد.
به طور کلی ترک شیشه شامل دو مرحله ترک روانی و ترک جسمی است. چرا که مصرف شیشه هم روی جسم و هم روی روان فرد تاثیر بسیاری می گذارد و هر دو را به خود وابسته می کند. البته وابستگی روحی بسیار شدیدتر از وابستگی جسمی است. اگر بخواهید ترک شیشه نتیجه بخش و امکان پذیر باشد نباید به تنهایی و بدون تخصص اقدام به ترک شیشه کنید.
اثرات مصرف شیشه چگونه است ؟
تاثیرات مصرف شیشه در رفتار و روان می توان به موارد زیر اشاره کرد :
ایجاد حالت سرخوشی : یکی از علائمی که باعث می شود دانست که فرد از مواد مخدر شیشه استفاده می کند این است که باعث خوشی فرد می شود ولی این حالت پایداری ندارد و جای خود را به اضطراب و نگرانی های غیر طبیعی می دهد.
اضطراب و نا آرامی : کسانی که از مواد مخدر شیشه مصرف می کنند احساسات درون بدن آنها بسیار باشد باعث می شود که اضطراب و ناآرامی در فرد بسیار شود و مانند سرخوشی انسان را از خود بی خود کند.
پارانویا : اگر برای شما است که بدانید پارانویا چیست باید گفت که به سوءظن بسیار شدید پارانویا گفته می شود. فردی که شیشه مصرف می کند نسبت به رفتار و گفتار اطرافیان خود دچار سوءظن می شود. حتی به وسایل و لوازم ها هم شک پیدا می کند و تمامی رفتار های آن جسم را در نظر می گیرد.
پرحرفی : در این مرحله فرد ممکن است نسبت به صحبت کردن زیاد تمایل پیدا کند و پرحرفی داشته باشد.
توهم: فردی که شیشه مصرف می کند وابسته به میزان مصرف ممکن است دچار توهم های شدید و خفیف شود.
اختلال در درک واقعیات: در کنار پارانویا و توهم ، اختلال در درک واقعیات نیز اتفاق می افتد. فرد مصرف کننده نمی تواند واقعیات را به درستی تشخیص و درک کند.
حمله های ناگهانی: فرد مصرف کننده دچار خشونت غیرطبیعی می شود. یعنی مانند احساس دلخوشی و اضطراب های غیر طبیعی و خشونت غیر طبیعی را نیز تجربه کرده و به دیگران و اجسام اطراف حمله کند.
نقش خانواده و کمپ در ترک اعتیاد
نقش خانواده در ترک اعتیاد و مدت زمان ترک اعتیاد به عنوان یک حامی و حمایت کننده مشخص شده است چرا که اگر فرد معتاد به ترک کردن مواد مخدر شیشه تمایل نداشته باشد نمی توان ترک کند و در این مواقع خانواده فرد با دلگرمی و حمیت او سعی می کنند بیمار به سمت ترک اعتیاد سوق پیدا کند و اگر خانواده این موضوع را به طور یک وظیفه نداند ممکن است که اعتیاد فرد برگشت پذیر باشد چرا که درمان جسمی ترک شیشه نیست که مهم است بلکه درمان ترک اعتیاد روحی است که اهمیت زیادی دارد.
همچنین درمان روحی ترک اعتیاد شیشه ممکن است یک الی دو سال طول بکشد و محدود به زمان بستری فرد در کمپ ترک اعتیاد شیشه نیست. پس نمی توان به اجبار یک ماه او را در کمپ بستری کرد و انتظار داشت که به طور کامل درمان شده باشد. اگر شما هم یک فرد دارای اعتیاد به شیشه دارید برای ترک آن بهتر است که از یک مشاور کمک بگیرید چرا که شما می توانید با کمک مشاور تلاش های خود را به ثمر برسانید و علاوه ر این هر اقدامی که خود سرانه ای که انجام می دهید ممکن است که بیمار را برای همیشه از ترک اعتماد کند.
در کنار خانواده اگر بخواهیم نقش کمپ ترک اعتیاد را بدانیم در مرحله اول باید این را دانست که مراکز مختلفی در زمینه ترک اعتیاد فعالیت دارند که شامل مراکز دولتی و یا خصوصی و فوق خصوصی هستند که شما باید قبل از مراجعه به هر یک از این مراکز چند مورد را بررسی کنید تا بدانید که این مرکز صلاحیت لازم برای بستری کردن بیمار شما را دارد یا خیر اگر بخواهید بهترین مرکز ترک اعتیاد را بشناسید بهتر است به نکات زیر توجه کنید :
- مرکز ترک شیشه باید دارای مجوز و پروانه کار باشد.
- مرکز ترک شیشه باید دارای کادر درمانی متخصص در زمینه شیشه باشد.
- علاوه بر وجود پزشک در مرکز وجود روان درمانگر نیز لازم است. در مواقع خاصی روانپزشک نیز باید در مرکز وجود داشته باشد.
هزینه ترک اعیتاد شیشه
هزینه کمپ ترک اعتیاد شیشه تحت شرایط مختلفی متفاوت است برای مثال:
- هزینه ترک در صورت مراجعه به مراکز خصوصی دولتی و وی آی پی هزینه تغییر می کند. مراکز دولتی نسبت به دیگر مراکز هزینه کمتری برای درمان بیمار دریافت می کنند. از آن گذشته خانواده های بی بضاعت در این مراکز از حمایت بهزیستی بهرمند خواهند شد. هزینه ترک اعتیاد در مراکز خصوصی بیشتر بوده که به خاطر خدمات ارائه شده در این مراکز است.
- طول دوره درمان ترک اعتیاد به شیشه ممکن است با توجه به فاکتور های مختلفی متفاوت باشد. هر چه طول درمان بیشتر شود هزینه ترک اعتیاد شیشه نیز بیشتر خواهد بود.
- برخی مراکز کل خدمات یا قسمتی از خدمات خود را به صورت رایگان به بیمار ارائه می دهند. نوع و میزان خدمات رایگان ممکن است هزینه ترک اعتیاد شیشه را کاهش دهد.
دیدگاهتان را بنویسید