اثرات مواد مخدر
مواد مخدر به موادی می گویند که مصرف آنها تغییراتی بر روی سیستم عصبی شما ایجاد می کنند و باعث می شود که هوشیاری شما کمتر شود و دچار بی حسی و بی حالی شوید.
اعتیاد نوعی بیماری مغزی مزمن است که همچنان پیش می رود و عود می کند و باعث می شود با وجود پیامدهای ناگوار مصرف مواد فردی که اعتیاد دارد بازهم برای به دست آوردن یا مصرف مواد مخدر هر کاری را انجام دهد. از آن جهت آن را یک بیماری به حساب میآوریم که مصرف مواد مخدر ساختار مغز و نحوه فعالیت آن را تغییر میدهد.
تغییراتی که بر اثر مصرف مواد مخدر در مغز هر انسان به وجود میآید ممکن است پایدار و بلندمدت باشد .اعتیاد و انواع آن کاملا شبیه به سایر بیماری های مزمن در افراد است مانند بیماری های قلبی یا دیابت زیرا در هر دوی این بیماری ها فعالیت عادی و سالم یک یکی از اندامهای بدن مختل میشود و پیامدهای خطرناکی به همراه دارد اما باید توجه داشت که تمامی این بیماری ها قابل پیشگیری و قابل درمان هستند ولی چنانچه اقدامی هر چه سریعتر در مورد این بیماری صورت نگیرد فرد تا پایان عمر درگیر آن خواهد بود و این بیماری تا پایان عمر ادامه خواهد داشت.
مهمترین محل تاثیر مواد مخدر بر مغز افراد است در مغز گیرنده هایی وجود دارند که این مواد بر آنها تاثیرات منفی میگذارند. مواد مخدر پس از اینکه به بدن انسان وارد میشود وارد سیستم عصبی مغز میشود و فرآیند عادی ارسال، دریافت و پردازش اطلاعات را که از سوی سلولهای عصبی صورت میگیرد مختل میکند. ساختار شیمیایی این مواد مخدر از جمله هروئین و ماری جوانا و شبیه نورون های فرستنده طبیعی مغز هستند و در نتیجه آنها را تحریک میکند.
انواع مواد مخدر
شباهت ساختار شیمیایی این گونه مواد مخدر به نورون های فرستنده طبیعی باعث میشود که سلول های گیرنده مغز فریب بخورند و این اجازه را صادر کنند که مواد مخدر وارد سلول های عصبی شوند و آنها را تحریک کند. اینکه ساختار شیمیایی این گونه مواد مخدر شبیه به ساختار مواد شیمیایی که مغز است اما تفاوتی با آن دارد و این تفاوت آن است که سلول های عصبی مغز را به طور طبیعی تحریک نمی کند و باعث می شود تا پیام های غیر عادی در شبکه عصبی مغز جریان پیدا کند.گروه دیگری از مواد مخدر وجود دارد که مانند کوکائین باعث میشوند تا سلول های عصبی مغز به مقدار بسیار زیادی نورون های فرستنده طبیعی ایجاد کند. ایجاد چنین اختلالاتی باعث میشود که پیام بسیار قوی در مغز ایجاد شود و کانال های ارتباطی مغز به طور کامل مختل شود.
انواع مواد مخدر به طور کلی به سه گروه تقسیم می شود مواد آرامبخش، مواد محرک و هم زا .مواد آرامبخش مواد مخدری هستند که واکنشهای مغز را آهسته می کنند که از اثرات آن شامل کم شدن سرعت تنفس و ضربان قلب همچنین کم شدن فشار خون و خواب آوری است که هروئین، تریاک و مرفین جزو این دسته از مواد مخدر هستند.
دسته دوم مواد محرک هستند که به سیستم عصبی بدن سرعت می بخشند اثرات آن بیشتر شدن سرعت تنفس و ضربان قلب همچنین بیشتر شدن فشار خون و جلوگیری از خواب است مانند نیکوتین و کوکائین. گروه سوم مواد توهم زا هستند که باعث می شود حالت هایی مثل هذیان در افراد به وجود بیاید اثرات آن از دست دادن حافظه، لرزش، حالت استفراغ و عوض شدن اخلاق و خلق و خوی فرد است که موادی مانند شیشه و ال اس دی شامل این دسته از مواد هستند.
تاثیرات انواع مواد مخدر
ما در کلینیک ترک اعتیاد همت از روشهای متفاوت برای افراد مختلف استفاده میکنیم چرا که افراد با یکدیگر تفاوت دارد یعنی از نظر طول مدت مصرف و همچنین نوع موادی که مصرف می کنند و تفاوت های تفاوت دارند و ما نمی توانیم از یک شیوه ثابت برای همه افراد استفاده کنیم در نتیجه ی ما بهترین روش را برای هر فرد انتخاب می کنیم .
این افراد به حمایت خانواده دوستان و آشنایانشان نیاز دارند و از آنها طلب همدلی می کنند. ما جلسات توجیهی و آموزشی را در کلینیک ترک اعتیاد همت برای خانواده ها نیز قرار داده ایم که این جلسات می تواند تاثیر مثبت و مستقیمی بر روی روند بهبود افراد داشته باشد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اعتیاد با کلینیک ترک اعتیاد همت
با کمپ ترک اعتیاد همت تماس حاصل نمایید
دیدگاهتان را بنویسید