ترک ماری جوانا

ترک ماری جوانا

این مقاله قصد آن را دارد تا به فرآیند ترک ماری جوانا و عوارض آن بپردازد. ماری جوآنا مخلوطی از برگ های خرد شده، ساقه و گل های گیاه کانابیس( شاهدانه) است. که برای مصرف به شکل دخانیات آماده گردیده است. در واقع ماری جوآنا از حشیش که از صمغ تراوش شده از گیاه شاهدانه به دست می آید. به مراتب آثار ضعیف تری دارد و در اصل حشیش شکل خالص تری از ماری جوانا است. همچنین رایج ترین اثر ماری جوانا قرمز شدن چشم ها می باشد. مصرف طولانی آن باعث بی انگیزگی فرد و در نهایت افسردگی و اضطراب می شود.

ترک ماری جوانا با توجه به مصرف مشکل زا و غیر مشکل زای آن متفاوت است و اغلب افراد گمان می کنند که به صورت تفننی آن را مصرف می کنند، در صورتیکه در عموم افرادی که مصرف کننده هستند به مرور زمان مشکلاتی را ایجاد می کند.

اختلالات همراه با مصرف ماری جوانا اعم از حملات وحشتزدگی و نقص شدید در تکالیف شناختی و حافظه از جمله عوارضی است که باید به آن بیشتر توجه کرد. به صورت کلی امروزه مصرف ماری جوانا به علت عدم آگاهی از تاثیرات این ماده افزایش یافته است. افراد با نداشتن آگاهی از عوارض و نحوه ی ترک ماری جوانا به مصرف آن می پردازند.
بیشتر بخوانید : آنچه درباره گل (ماریجوانا ) نمی دانید

ترک ماری جوانا و نشانه های آن

ترک ماری جوانا و قطع مصرف آن از سوی کسانی که هر روز به مصرف آن پرداخته اند،باعث ظاهر شدن نشانه های ترک مصرف در عرض یک تا دوهفته بعد از قطع مصرف می شود. این نشانه های شامل :

  • تحریک پذیری
  • عصبی بودن
  • اضطراب
  • کاهش اشتها و کاهش وزن
  • خلق افسرده
  • بی قراری
  • سردرد و معده درد، تعریق و لرزش می باشد.

به طور کلی قطع ناگهانی ماری جوانا شدت اثرات آن را بیشتر می کندو ممکن است آسیب های جدی تری را به وجود بیاورد. با توجه به این ها فرآیند ترک این ماده آنگونه که در عموم جاافتاده است کار آسانی نمی باشد. تعریف ماریجوانا در ویکی پدیا

فرآیند ترک ماری جوانا زمانیکه با سندرم بی انگیزگی همراه می شود، چالش برانگیز می شود. نشانه های سندرم بی انگیزگی که با مصرف طولانی مدت ماری جوانا همراه بوده است. به این صورت ظاهر می شود که فرد تمایل ندارد در هیچ تکلیفی که به توجه طولانی یا پشتکار نیاز دارد شرکت کند. این سندرم افراد را بی احساس، بی تفاوت و بی انرژی می کند. گرچه این نشانه ها کارکرد فرد در زندگی را مختل می سازند، روند ترک این ماده را نیز با مشکلاتی همراه می کند به این صورت که انگیزه ی لازم جهت ترک آن را از فرد می گیرد.

ترک ماری جوانا و درمان آن

ترک ماری جوانا و درمان آن بر اساس اصول پرهیز و حمایت اجتماعی قرار دارد.پرهیز از طریق مداخلات مستقیم از جمله نظارت دقیق و یا بستری کردن در مراکز صورت می گیرد. اما حمایت اجتماعی از طریق روان درمانی فردی، خانوادگی و گروهی قابل به دست آوردن می باشد. در همه ی برنامه های پرهیز و حمایت، آموزش یکی از عناصر اصلی باید باشد. آموزش انگیزه ی افراد برای کنار گذاشتن ماده ی مصرفی را تقویت می کند و راه های مبارزه با وسوسه ی ناشی از آن که بعد از ترک بسیار به سراغ فرد می آید، را در اختیار فرد قرار می دهد.

برای ترک ماری جوانا مصرف برخی داروهای ضد اضطراب نشانه های ترک مصرف آن را برای مدتی کوتاه از بین می برد. همچنین گاهی مصرف داروهای ضد افسردگی نیز می تواند افسردگی ناشی از مصرف ماری جوانا را کاهش دهد.

لازم به ذکر است که برای مصرف این داروها فرد باید تحت نظر روان پزشک قرار بگیرد.مراکزی که ضمن درمان جسمی فرد به درمان روانی وی نیزاهمیت قائل می شوند از بهترین انتخاب های می باشند. مرکز پیروان همت از این دسته مراکز می باشد که سابقه ی طولانی مدت نیز در ترک ماری جوانا و دیگر مواد دارد.

۵/۵ – (۵ امتیاز)

Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید