چگونه با متادون ترامادول را ترک کنیم ؟
ترک ترامادول با متادون برای کمتر شدن درد بیمار است که معمولا با تجویز پزشکان صورت خواهد گرفت.اگر قصد ترک ترامادول را دارید با ما همراه باشید تا اطلاعات خوبی را در اختیار شما قرار دهیم.
ترک ترامادول با متادون روشی مناسب است؟
چنانچه فردی تصمیم به ترک ترامادول گرفته است در اغلب موارد پزشکان داروهای خاصی چون متادون را برای وی تجویز خواهند کرد.تجویز متادون برای ترک ترامادول بیشتر به عنوان داروی کاهش درد و کم کننده عوارض ترامادول مورد استفاده است اما قبل از هر گونه اقدام به ترک باید با ترامادول آشنا شوید.خود داروی ترامادول یک مسکن و آرام بخش است که پزشکان به بیمارانی که دارای دردهای بدنی هستند توصیه خواهند کرد. زمانی اعتیاد به ترامادول شکل گرفت که برخی به مصرف خودسرانه ترامادول روی آوردند.علت مصرف خودسرانه ترامادول حس شادی و نئشه شدن است که فرد با مصرف پیدا خواهد کرد.
ترامادول یک نوع مرفین اما با دوز ضعیف است و به همین دلیل پزشکان فقط برای مدت زمان معینی ترامادول را در اختیار بیماران قرار خواهند داد. ( مدت زمان مجاز مصرف ترامادول برای درمان بیماری ۲ هفته است و بیشتر از ۲ هفته مجاز نیست. )
ترامادول به تنهایی یک داروی اعتیادآور است و اگر فردی بیشتر از ۲ هفته مصرف ترامادول را ادامه دهد معتاد خواهد شد. ترک ترامادول زمانی اهمیت پیدا کرد که جوانان به مصرف ترامادول روی آوردند و اعتیاد به ترامادول در جامعه شایع تر شد.در پاسخ به سوال، ترک ترامادول با متادون روش مناسبی است یا نه؟! باید گفت که خود متادون نیز یک ماده مخدر است.گرچه متادون در مقایسه با دیگر مواد مخدر ایمن تر است اما متادون هم اعتیادآور است و بهتر است برای ترک ترامادول از متادون استفاده نشود زیرا احتمال به وجود آمدن اعتیاد جدید ( اعتیاد به متادون ) وجود دارد.در مقاله های قبلی هم گفته ایم که بهتر است ترک هر نوع مواد مخدر به صورت ریشه ای باشد نه وابسته به داروی دیگر. پس باید نتیجه گرفت که ترک اعتیاد به ترامادول با استفاده از متادون روش مناسبی نیست.اگر اعتیاد شما به ترامادول به تازگی شکل گرفته برای راهکارهای درمان اعتیاد به ترامادول بهتر است با کمپ همت تماس بگیرید تا راهکارهای درمانی مناسب را در اختیار شما قرار دهد.
ترامادول، مورفینی شبیه به ماده تریاک
ترامادول هم مانند تریاک یک مورفین است که برای آرام شدن درد مورد استفاده است. بر خلاف تریاک که به صورت شکل واقعی خود بیشتر در بازار موجود است ترامادول با اشکال داروی مثل قرص، آمپول برای تزریق و کپسول عرضه شده است.از اثرات جدی مصرف ترامادول تشنج کردن است که البته سال ها قبل ترامادول بیشتر توسط مصرف کنندگان مواد مخدر افیونی مورد استفاده بوده است.علت شباهت ترامادول به جزء آرامش بخش بودن ( مثل تریاک ) عوارضی است که با خود دارد. عوارض مصرف ترامادول عیننا مانند عوارض مصرف تریاک است و عوارض مصرف ترامادول شامل موارد زیر است.
- داشتن اضطراب و استرس
- تعریق شدید
- احساس تهوع
- احساس گرگرفتگی
- ناتوانی در خوابیدن و بی خواب ماندن
- داشتن درد به ویژه دردهای عضلانی
- تشنج
- خشونت و احساس عصبانیت
- لرزش بدن
- اسهال همراه با استفراغ
- ناآرامی
ترک ترامادول بدون داشتن درد
ترک ترامادول طوری که فرد درد را تجربه نکند نیازمند زمان به صورت تدریجی و با حمایت اطرافیان است. ( مانند ترک سایر مواد مخدر )با ترک ترامادول فرد قوای فیزیکی و جنسی خود را به دست خواهد آورد و همانند روز اول شاداب است.برای ترک داروی ترامادول فرد باید مدت زمان مصرف خود را در نظر بگیرد زیرا هر چه فرد مدت طولانی تری ترامادول را مصرف کرده باشد پس ترک طولانی تری را هم پیش روی دارد و البته سخت تر.اگر فرد خواستار یک ترک بدون درد است باید اعتیاد خود را قبول داشته باشد. ( اعتیاد خود را انکار نکند ) زیرا بیشتر معتادان از پذیرفتن اعتیاد خود دوری خواهند کرد.ترک ترامادول بدون درد، سخت ولی امکان پذیر است. برای شروع یک ترک بدون درد اول باید فکرهای منفی را از خود دور کنید و به دلیل اعتیادآور بودن داروی ترامادول باید زمان بیشتری را صرف ترک کردن کنید.داروی ترامادول باعث تغییر در ساختار مغز فرد شده و ترک کردن برای فرد سخت و دشوار است.
اگر همچنان دنبال یک ترک بدون درد برای مصرف ترامادول هستید حتما باید مطالعات لازم را در زمینه ترک اعتیاد به ترامادول داشته باشید زیرا در صورت نداشتن اطلاعات کافی در مورد ترک ممکن است منجر به فوت خود یا فرد بیمار شوید
همچنین اگر مدت زمان مصرف ترامادول در فرد طولانی باشد و قصد ترک یکباره ترامادول را داشته باشد با علائمی چون تب و لرز، کاهش بینایی، کم خوابی، درد عضلانی، اشتها نداشتن، اسهال، استفراغ و افسردگی روبرو خواهد شد و حتی ممکن است فرد دچار تشنج شود یا به کما برود.به طور کلی منظور از ترک کردن ترامادول بدون احساس درد، روش تدریجی یا کم کردن مقدار مصرف ترامادول است که در طول هفته ها با گذشت زمان صورت خواهد گرفت.
داروی مورد استفاده برای ترک ترامادول
معمولا از داروهای متفاوتی برای ترک اعتیاد به ترامادول استفاده خواهد شد که در ابتدای مطلب به داروی متادون اشاره کردیم.برای کمتر شدن علائم ترک بهتر است از داروهای مسکنی چون ایبوبروفن استفاده کنید. چون خود ترک ترامادول علائمی مثل ترک مواد مخدر مورفینی را دارد و داروهای چون ایبوبروفن هیچ مشکلی را برای فرد ایجاد نخواهد کرد.
زمانی که در حال کم کردن تدریجی مصرف ترامادول هستید از دیگر داروهای مسکن برای ترک اعتیاد به ترامادول که کلونیدیوم و دیکلوفناک است و علائمی چون اسهال و سایر علائم ترک را کاهش خواهد داد استفاده کنید.به جزء داروهای گفته شده برای ترک ترامادول داروهای نالوکسان تزریقی و قرص نالتروکسان نیز مورد استفاده است که در بازار وجود دارند.داروهای بالا به محض مصرف شدن روی فرد اثر خواهند کرد اما با خود علائم ترک ( درد و کوفتگی عضلات ) را دارند.در بیشتر مراکز درمان اعتیاد برای ترک دادن فرد از بی هوشی استفاده می کنند که فرد متوجه علائم ترک نشود.
به هر حال ترامادول یک داروی مخدر است که مصرف بی رویه اش وابستگی را به دنبال دارد.برای درمان و ترک وابستگی فرد به مصرف ترامادول باید مقدار مصرف را به صورت تدریجی کم کرد یعنی هر روز مصرف فرد نسبت به دیروز کمتر شود و چه بهتر که ترک تدریجی در یک مرکز ترک انجام شود.برای حفظ سلامت و ترک موفقیت آمیز ترامادول، با مراجعه به یک مرکز و دریافت مشاوره مستقیم از مرکز، سلامت خود را به طور کامل به دست آورید.
مدت زمان لازم برای ترک اعتیاد به ترامادول
پروسه ترک اعتیاد به ترامادول خیلی طولانی نیست و حداکثر تا یک ماه زمان لازم دارد. هفته به هفته مصرف ترامادول را کم کنید مثلا در هفته اول فقط یک قسمت از چهار قسمت قرص را بخورید و در هفته های بعدی مقدار مصرف کمتر و کمتر شود.با به پایان رسیدن هفته آخر ( هفته چهارم ) فرد برای کاهش عوارض، کدئین مصرف کند و کدئین را هم مانند ترامادول ترک کند.
مراکز مختلفی برای ترک داروی ترامادول وجود دارد که ترک را به صورت سرپایی یا بستری انجام خواهند داد اما در هر صورت ترک داروی چون چون ترامادول نیازمند بستری شدن است چرا که فرد باید دوره سم زدایی را پشت سر بگذراند تا ترک انجام شود.در زمان سم زدایی علائم ترک نمایان خوهد شد و همین علائم ترک اگر در یک مرکز نباشد خطر تشنج و مرگ جان وی را تهدید خواهد کرد.سم زدایی اگر زیر نظر یک پزک صورت بگیرد علائم ترک به حداقل خواهد رسید و امکان عود اعتیاد نیز وجود ندارد. ( یا بسیار کم است. )
دلایل مصرف داروی مخدری به نام ترامادول
دلایل مختلفی برای مصرف ترامادول وجود دارد که البته دستخوش باورهای نادرست افراد جامعه شده و به همین علت میزان اعتیاد به ترامادول بالا رفته است.
- مشاغل سخت
در برخی مشاغل افراد باید مدت زیادی را به کار کردن مشغول باشند و کمتر بخوابند به همین دلیل مصرف ترامادول برای این دسته افراد لازم است.
- مشکلات جنسی
زودانزالی از مشکلات جنسی است که با مصرف ترامادول برطرف خواهد شد و فرد قادر است از رابطه جنسی لذت طولانی تری را ببرد.
- مصرف خودسرانه
افرادی که برای اولین بار دکتر برای شان ترامادول را تجویز کرده ممکن است برای بارهای بعدی خود به مصرف روی آورند.
- معتادان به مواد مخدری چون تریاک، مورفین و غیره
- تجویز پزشک
به دلیل برخی بیماری ها و کاهش درد عضلانی برخی پزشکان در نسخه نام ترامادول را خواهند آورد.
- خوشگذرانی
چون مصرف ترامادول در روزهای اول با خود حس شادی و نئشگی را دارد برخی افراد برای تجربه احساس گفته شده شروع به خوردن ترامادول خواهند کرد.
آیا مصرف دارو برای ترک ترامادول مناسب است؟
قبلا هم گفتیم که ترک ترامادول با مصرف برخی داروها راحتتر است اما زمانی مصرف دارو برای درمان مناسب است که مقدار مصرف و اعتیاد در فرد بالا باشد.در فرآیند درمان اعتیاد به متادون پزشکان از داروهای چون
- غیراستروئیدی
- آرامش بخش ها و ضددردها
- ضد اضطراب
- داروهای ضدفعال کننده مواد مخدر ( شامل نالوکسان، بورنورفین و نالتروکسان )
استفاده خواهند کرد. یکی دیگر از داروهای ترک اعتیاد به ترامادول متادون بوده که نگهدارنده اعتیاد است و عوارضی چون خماری را در زمان ترک به کمترین میزان خواهد رساند.
چگونه به مصرف ترامادول برنگردیم؟
برای جلوگیری از بازگشت به اعتیاد داروی ترامادول موارد زیر را رعایت کنید.
- حتما از افراد و محل های که گذشته ( در زمان مصرف ) را به شما یادآوری خواهد کرد دوری کنید.
- از حمایت نزدیکان خود بهره مند شوید.
- به فعالیت های ارزشمند مشغول شوید.
- فعالیت، غذا و خواب مناسب داشته باشید.
- سلامت خود را در اولویت قرار دهید.
- سعی کنید تفکر خود را عوض کنید. ( تفکر مثبتی نسبت به ترک اعتیاد داشته باشید. )
- برای آینده خود برنامه ریزی کنید.
علائم اعتیاد شدید به ترامادول چیست؟
شاید شما هم جزء مصرف کنندگان ترامادول باشید اما به مصرف ترامادول اعتیاد پیدا نکرده اید یا شاید از اعتیاد خود باخبر نیستید به هر حال در صورت داشتن علائم زیر باید بدانید که اعتیاد به مصرف ترامادول در شما شدید است و حتما برای ترک اعتیاد و انواع آن باید از دارو کمک بگیرید.
- انقباض در مردمک چشم ها
- کند شدن عمل دم و بازدم
- سردی پوست
- احساس خواب آلودگی
- نامنظم بودن ضربان قلب
- تشنج کردن
- بیهوشی
- و در نهایت کما
و حتی ممکن است که مصرف ترامادول موجب مرگ شما شود.
دیدگاهتان را بنویسید