آشنایی با انواع مواد مخدر
مواد مخدر چیست؟
انواع مواد مخدر به آن دسته از ترکیبات شیمیایی که مصرف آنها باعث دگرگونی در سطح هوشیاری مغز و ایجاد تغییراتی در مغز می شود مواد مخدر گفته می شود. مواد مخدر را می توان به چهار گروه اصلی تقسیم نمود:
مواد مخدر و اثرات مخرب آن که واکنش های مغز را آهسته تر می کنند.
تاثیرات آن بر روی مغز :کم شدن فشار خون -افزایش مقدار خواب در شبانه روز- کم شدن سرعت تنفس -کاهش ضربان قلب
مواد مخدر: هروئین- تریاک –مورفین
مواد مخدری که به سیستم عصبی بدن سرعت می بخشند و آن را سریع تر از حد معمول می کنند.
تاثیرات آن بر روی مغز: بیشتر شدن فشار خون- جلوگیری از خواب و کاهش خواب در شبانه روز- بیشتر شدن سرعت تنفس -افزایش ضربان قلب
مواد مخدر :کوکائین- نیکوتین
مواد مخدری که باعث حالت هایی مثل هذیان گویی می شوند.
تاثیرات آن بر روی مغز :عوض شدن خلق و خو- ایجاد حالت تهوع و استفراغ- لرزش بدن -کاهش و از دست دادن حافظه
مواد مخدر: پی سی پی- ال اس دی
مواد مخدری که از طریق استنشاق از آنها استفاده می شود.
تاثیرات آن بر روی مغز: افزایش ضربان قلب -ایجاد سردرد- آهسته شدن فرایند مغزی
مواد مخدر: ماری جوانا
سرعت مسمومیت انواع مواد
انواع مواد مخدر از آنجایی که موادمخدر با یکدیگر تفاوت دارند سرعت مسمومیت آنها نیز با یکدیگر متفاوت است. مواد مخدری که خورده می شوند بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه مسمومیت ایجاد میکنند. مواد مخدری که از راه تزریق کردن در رگ مصرف می شوند بین ۱۵ تا ۳۰ ثانیه مواد مخدری که از طریق تزریق کردن در ماهیچه ها مصرف می شوند بین ۳ تا ۵ دقیقه مواد مخدری که از راه استنشاق مصرف می شوند بین ۵ تا ۸ ثانیه و مواد مخدری که از راه ریختن در چشم استفاده می شوند بین ۳ تا ۵ دقیقه تاثیر خود را میگذارند و مسمومیت را ایجاد می کنند.
تاثیرات مواد مخدر بر مغز
مغز جایی است که مواد مخدر بیشترین تأثیر را بر روی آن می گذارد. گیرنده هایی در مغز افراد وجود دارد که مواد مخدر به طور مستقیم بر روی آنها تاثیر می گذارند این گیرنده ها را به سه گروه کلی تقسیم می کنند:
گروهی که اثر بر روی آنها باعث تنظیم به کاهش احساس درد کاهش فعالیت مرکز تنفس یبوست و اعتیاد می شود.
گروهی که تأثیر بر روی آنها باعث کاهش احساس درد و افزایش حجم ادرار میشود.
گروهی که تاثیر بر روی آنها باعث کاهش احساس درد می شود.
اثرات مخرب مواد مخدر و انواع آن بر روی بدن:
مواد مخدر سلول های دفاعی بدن را که وظیفه از بین بردن مهاجمان به بدن را دارند از بین میبرد و تعداد آنها را به طور چشمگیری کاهش میدهند و باعث کاهش فعالیت آنها می شود در نتیجه می توانند سبب رشد سلول های سرطانی در بدن افراد شود
تمامی داروهای مخدر و روانگردان مغز و نواحی مختلف بدن را تحت تأثیر قرار میدهند و تعادل شیمیایی بدن را به طور کامل بر هم میزنند البته بیشترین تاثیری که مواد مخدر بر روی بدن می گذارد بر روی مغز متمرکز می شود.
در شرایط معمول افراد از انجام دادن کاری لذت می برند که در برابر آن پاداش بگیرند در پزشکی و روانشناسی این پاداش گرفتند همان دوپامین در نوراپی نفرین ای است که در مغز ترشح میشود و بر روی مراکز حیاتی بدن تاثیر می گذارد و احساس لذت و پاداش را به فرد می دهد.
در نتیجه فرد سعی میکند که آن عمل را تکرار کند که بازهم احساس لذت در او به وجود بیاید. یکی از آثار سوء مواد مخدر بر روی بدن فعال شدن بیش از حد همین سیستم بدنی است در نتیجه کسانی که یک بار با این مواد شیمیایی آشنا می شوند و از آن استفاده می کنند سیستم پاداش در مغز آنها تقویت می شود و تمایل شدیدی به تکرار مصرف مواد مخدر که احساس لذت با آنها داده است پیدا می کنند.
برخی مواد مخدر مانند هروئین به آسانی در چربی حل می شوند از آنجایی که مغز انسان مقدار زیادی چربی دارد و اکثر بافت آن از چربی تشکیل شده است این ماده مخدر در مقایسه با مورفین و مشتقات آن پس از مصرف در زمان کوتاه تری بر روی مغز تاثیر می گذارد .کدئین نیز یکی از مشتقات تریاک است که به آسانی در سیستم گوارش جذب می شود و به آسانی در بدن تبدیل به مورفین میشود. یکی از آثار سوء مصرف مواد مخدر در کاهش جریان خون در برخی از نواحی مغزی است که می تواند تاثیرات مختلفی بر روی بخش های متفاوتی از بدن آنها بگذارد.
تاثیرات مواد مخدر بر رفتار و خلق و خو
مواد مخدر معمولاً حالت خمودگی ایجاد می کند. مواد مخدر می تواند بیداری بیش از حد را در انسان کاهش دهد در نتیجه آن دسته از افراد که کار فکری شدید یکنواخت و خسته کننده ای دارند با اولین برخورد شان در معرض ابتلاء به اعتیاد قرار می گیرند و مواد مخدر و الکل از جمله موادی هستند که این حالت را در افراد به وجود می آورند این مواد ابتدا ظاهراً آرام کننده هستند اما پس از مدتی قدرت مبارزه کار و ثمربخشی را از افراد میگیرند.
بخش بسیار زیادی از درد های بشر جنبه روانی دارند برای مثال انواع کمردرد ها سردردها دل درد های مزمن درد های عضلانی و استخوانی می توانند جنبه روانی داشته باشند.
در نتیجه کسانی که با مراجعه به پزشکان مختلف نمیتوانند راه حلی برای تسکین درد های خود پیدا کنند در مقابل استفاده کردن از مواد مخدر بسیار آسیب پذیرتر هستند. مواد مخدر تنها افراد را در مقابل درد بی تفاوت می کند و به هیچ عنوان درد و عوامل ایجاد کننده درد را از بین نمی برد. مواد مخدر این قدرت را دارد که کاری با بدن انجام دهد که سلول های دفاعی بدن کاهش پیدا کند و در نتیجه افراد در مقابل عفونتها حساس تر میشوند و زودتر به بیماریهای مختلف مبتلا میشوند .
هزینه کمپ ترک اعتیاد و مواد مخدر آثار سوء روانی رفتاری فیزیکی و غیره بسیار زیادی بر روی بدن می گذارند که نمیتوانیم تمامی آن ها را در یک مقاله بیان کنیم.
امیدواریم که این توضیحات توانسته باشد به بخشی از سوالات شما پاسخ دهد.
دیدگاهتان را بنویسید