آشنایی با مواد مخدر و داروهای اعتیاد آور
آشنایی با داروهای اعتیاد آور برخی بر این باورند که اعتیاد تنها به مواد مخدر و سایر محرک های غیر قانونی خلاصه می شود در صورتی که اعتیاد به داروها نیز نمونه ای از بیماری اعتیاد به شمار می رود. اعتیاد ممکن است به داروهایی از قبیل ضد درد ها، ضد اضطراب ها، خواب آور ها و… صورت بگیرد. مصرف بیش از حد و بدون تجویز پزشک ممکن است شما را به بیماری اعتیاد دچار کند.
داروهای اعتیاد آور
آشنایی با داروهای اعتیاد آور در ادامه می خواهیم به معرفی برخی از داروهای اعتیاد آور بپردازیم:
ترامادول
ترامادول یک ماده صنعتی اعتیاد آور است که برای تسکین دردها استفاده می شود. معمولا افرادی که این ماده را سوء مصرف میکنند دچار اعتیاد میشوند. ترامادول به غیر از این که خاصیت ضد درد و مسکن دارد خاصیت نشاط آوری نیز به همراه دارد که افرادی که به طور مکرر از آن استفاده می کنند به آن وابسته می شوند.
عوارض ترامادول : تشنج ،اختلالات عصبی و روحی، افسردگی ،اضطراب و پرخاشگری
ریتالین
ریتالین معمولا برای کودکان دچار بیش فعالی مصرف می شود اما کسانی که به بیدار ماندن در شب نیاز دارند نیز ممکن است از این ماده اعتیاد آور استفاده کنند. این دارو در کوتاه مدت می تواند باعث افزایش تمرکز شود.
عوارض: اختلالات خواب ،اختلالات خلقی و روحی و روانی جدی و در برخی موارد تشنج
بنزودیازپین ها
بنزودیازپین ها را می توان به دسته های مختلف دارویی مانند فلورازپام، میدازولام، دیازپام، اگزازپام ،آلپرازولام، کلونازپام، کلرودیازپام ،میدازولام و… تقسیم نمود.این داروها جزو داروهای آرام بخش و شل کننده عضلات هستند که معمولاً پزشکان از آن برای درمان اضطراب و استرس و بی خوابی استفاده می کنند. استفاده مستمر و بدون تجویز پزشک از این گونه داروها اعتیاد آور است.متاسفانه درمان بیماری اعتیاد به بنزودیازپین ها خیلی هم ساده نیست و افرادی که از این گونه داروها بیش از حد استفاده می کنند کاملا علائم یک معتاد را پیدا می کنند.
این نوع داروهای اعتیادآور در میان خانم ها بسیار رایج است. شما پس از مصرف این داروها تا چند ساعت احساس آرامش و خوشحالی می کنید اما به تدریج با علائمی مانند اضطراب و دلشوره مواجه می شوید و برای که این علائم را از خودتان دور کنید مجبور میشوید که دوباره از این قرصها استفاده کنید و به این ترتیب شما در چرخه اعتیاد وارد می شوید.
عوارض بنزودیازپین : بی خوابی ،اضطراب، استرس ،تشنج
نورتریپتیلین
این دارو جزو داروهای ضد افسردگی است که حتما باید با تجویز پزشک مصرف شود. این دارو اشتها را به صورت چشمگیری زیاد میکند و جزو داروهایی است که پس از مدتی مصرف کنندگان آن را که بدون تجویز پزشک و به صورت خودسر از آن استفاده می کند به خود معتاد می کند.
عوارض نورتریپتیلین : سرگیجه ،ضعف و تشنج ،خوابآلودگی، اضطراب، گیجی ،آرامش بیش از اندازه، خشکی دهان
فلوکستین
این دارو نیز داروی ضد افسردگی است و برای کنترل حالات افسردگی استفاده می شود. مصرف زیاد این دارو باعث افزایش تپش قلب می شود. این دارو نیز مانند سایر داروهای ضد افسردگی اشتها آور است و مصرف بیش از اندازه آن به دلیل حال خوش و آرامشی که به صورت موقت ایجاد می کند که میتواند اعتیاد آور باشد.
عوارض فلوکستین : سردرد ،سرگیجه، خواب آلودگی ،بی خوابی، خستگی، عصبانیت
باربیتورات ها
این داروها جزو داروهای خواب آور به حساب می آیند و معمولاً پزشکان از این داروها برای برطرف کردن اضطراب مشکلات خواب و در برخی مواقع درمان صرع نیز استفاده میکنند اما مصرف این دارو بیشتر از مقداری که توسط پزشک تجویز شده است می تواند اعتیاد آور باشد و عوارض خطرناکی را به دنبال داشته باشد. استفاده بیش از حد از این داروها به سرعت باعث میشود که شما عملکردتان به طور کامل مختل شود که در صورت بروز مشکل باید حتما از یک متخصص کمک بگیرید. این داروها می توانند آنقدر خطرناک باشند که حتی قطع کردن آنها به صورت سرخود نیز میتوانند پیامدهای خطرناکی را به دنبال داشته باشد.
عوارض باربیتورات : مشکلات تنفسی و به زحمت نفس کشیدن، خواب آلودگی و خستگی ،عدم هماهنگی عضلات، ضعف، سرگیجه و گیجی، آلرژی، تاری دید، توهم، بی حالی ،تعریق و خشکی دهان ،سردرد، اشکال در گفتار، حافظه و قضاوت ،حالت تهوع و استفراغ و سوزش معده، ایجاد فراموشی پیش گستر( خاطرات اخیر به یاد نمی ماند) خشونت طلبی، پرخاشگری ،بیخوابی، تحریک پذیری، افسردگی ،اختلال در حفظ تعادل
آمفی تامین ها
آمفتامین ها محرک هایی هستند که معمولا برای افرادی که دچار بیش فعالی هستند مورد استفاده قرار می گیرد و کمک کننده است اما برخی از افراد نیز از آن ها برای افزایش انرژی افزایش سطح هوشیاری و یا حتی کاهش وزن استفاده می کنند .این دسته از داروها جزو داروهای اعتیادآور بسیار قوی هستند که دوز بالای استفاده از آنها می توانند بسیار خطرناک باشد و پیامدهای ناگواری را به دنبال داشته باشد.
عوارض آمفتامین :افزایش دمای بدن ،بی نظمی در ضربان قلب، ایست قلبی
دکسترومتورفان
این دارو اگر توسط پزشک تجویز شود هیچ گونه مشکلی را برای افراد به وجود نمی آورد و حتی یکی از داروهای رایج است که برای توقف سرفه هنگام سرماخوردگی توسط پزشکان تجویز می شود و حتی بدون نسخه نیز می توان آن را از داروخانه تهیه کرد. اما دوز بالای استفاده از این دارو میتواند موجب توهم شود. معمولا مصرف بیش از اندازه دکسترومتورفان ها دربین نوجوانان بیشتر دیده می شود چرا که این دارو را به راحتی می توان تهیه کرد.
عوارض دکسترومتورفان : تهوع، ضربان شدید قلب ،آسیب به مغز
وزارت بهداشت وجود دستور و نسخه پزشک را برای برخی از داروها ضروری اعلام کرده است زیرا برخی از داروها حتی داروهای سرماخوردگی نیز می توانند تا حد زیادی اعتیادآور باشند. متاسفانه بسیاری از افراد بر این باورند که داروهایی که در خانه پیدا میشوند معمولا ایمن تر از داروهایی هستند که در خیابان استفاده می شوند زیرا داروهای قانونی به حساب می آیند. شما برای اینکه از دچار شدن به این گونه مشکلات در امان باشید بهتر از هر چه سریعتر کابینت داروهای خود را تمیز کنید و از شر داروهایی که استفاده نمی کنید خلاص شوید .
ترک اعتیاد دارویی دو جنبه جسمانی و روانی دارد در بعد جسمانی باید اثر دارو از بدن به طور کامل خارج شود که به اصطلاح به آن سم زدایی گفته میشود. در بعد روحی باید وابستگی روانی فرد به دارو کاهش یابد و به مرور زمان از بین برود که این کار نیازمند کمک روانشناسان و روانپزشکان است. ما در کلینیک همت از بهترین کادر درمانی برای درمان بیماری اعتیاد استفاده می کنیم.
کمپ ترک اعتیاد همت یکی از بهترین کمپ های ترک اعتیاد در ایران است که شما می توانید با مراجعه به آن در صورت نیاز از خدمات این کمپ استفاده نمایید. همکاران ما همواره آماده پاسخگویی و خدمت رسانی به شما عزیزان هستند.
دیدگاهتان را بنویسید